2011. június 2., csütörtök

A mi kis Hercegnőnk...

Igen, az Úrtól kaptuk, és nagyon hálásak vagyunk érte, nagyon szeretjük, és erőnk és bölcsességünk szerint, amit sűrűn kérünk az Úrtól, mert nagy szükségünk van rá, próbáljuk istenfélelemben nevelni. (ami persze nem mindig sikerül, az este is buktam egy óriásit)






Kis vicces, jókedvű még mindig, vagy egyre inkább, nem is tudom.
Nagyon szeret játszani. Babákkal még mindig, de úgy általában eljátszik a játékaival, ez persze függ a kedélyállapotától is. Igényli azért, hogy foglalkozzak is vele, szóval ha egész nap magára hagyom játszani, akkor egy idő után, ha a konyhában vagyok, csak jön és fogja meg a lábam, szólitgat, és mondja, hogy isszöbe (jössz ölbe)...Kicsit ölelgetni is kell.

A fenyités még nagyon nem alakult ki...azért az erőteljes fakanálnak mégiscsak van eredménye, fél is tőle...de ha csak lehet, próbálom inkább szóban fenyiteni türelmesen, de nem mindig fogad szót úgy...egy ideig elég, hogy csak megmutassam a fakanalat, máris masirozik és csinálja amire utasitották. De egy idő után megszokja, és a fakanál láttán sem fogad szót, ilyenkor következik az, amikor "találkoznak" is ők ketten...Prisz meg a fakanál...és pár napig megint nincs baj.... Sokszor mindketten sirunk..de egyelőre ez bevált...nagyon erős akaratú gyerek, és sokszor amikor fenyitem, elkezd alkudozni velem. Kiabál, integet, (persze nem értem amit mond, mert gyorsan is beszél, és ilyenkor még babanyelven)...és nagyon erőteljesen próbálja megmagyarázni nekem, hogy miért jobb ahogy ő akarja, mint ahogy én...na persze...még ha szerinte jobb is, mégse sül el mindig úgy, ahogy ő akarja...

Az evés...még mindig makrancoskodik hogy egyedül akar....nem is szabad fogjam a kanalat még a levesnél sem, hogy segitsek neki...igy mosunk, takaritunk, többet is mint szeretnénk, de hát...igy tanul meg egyedül enni, ha gyakorolja...
A csoki, cukorka kedvencei közé tartoznak, de most már az ilyen deszert tipusokat kezdi felváltani a cseresznye, eper, szamóca...ribizli, majd később a meggy, szeder, kb ezek teremnek meg nálunk a kertben...esetleg idén megkóstoljuk a golden almánkat is...de a spanyol eper egész évben fog teremni, igy nem lesz gond a gyümölcshiánnyal :) Örülök neki...nagyon hálás vagyok, hogy ennyi minden megterem a kertünkben, és frissen fogyaszthatjuk, na meg a fagyra, vagy üvegbe is kerül belőle igy vagy úgy...mindenesetre Priszcillát legalább 2x kell átöltöztetni egy nap, mert vagy epres, vagy cseresznyés...de úgy rendesen (erről kép nem készült, és lehet nem is fog)...sebaj, még mindig jobban szeretek cseresznyés blúzot mosni, mint csokisat :)

Még egy két kép...
 Nagyon szeret segitni. Akár a konyhán, akár a mosogép bepakolásával, feltörölni a földet. Nem mindig pozitiv irányba teszi, de a lényeg, hogy próbálkozik...ja és nagyon rendszerető, főleg, ha a szabályok nem neki szólnak...szóval ha papucs nélkül meglát, azonnal ránkszól, nagyon éles kis hangján, hogy APA PATU!!!!!!!!!!!!!! Na de persze ő nem birja, ha valami van a lábán. Amint csak lehet, cipőt zoknit le!!!

 A logikai játékok is érdekesek számára, és örülök, hogy szereti őket, igy is fejlődik :)

Na és az édes kis mosolyával nagyon sokszor megörvendezteti szülei szivét. Sokszor csak ülünk, nézünk egymásra és mosolygunk, nevetünk egymásnak...Mondom, hogy vidám gyerek...Olyan hálás vagyok érte....

Még egy dolog jutott most eszembe...Sokan gondolják, hogy a nagyobb testvér féltékeny lesz a kicsi születésekor. És ez sok esetben igy is van. Azt még nem tudom, hogy Prisszel hogy lesz a testvére születésekor. De azt tudom, hogy más babákra nem féltékeny...a múlt nap babalátogatóban voltunk, és sokáig az ölemben aludt a kisbaba, de Prisz szépen eljátszott mellettem, csak 2x kérezett az ölembe. És ha nem jöhetett, akkor megelégedett azzal, hogy mellém üljön...a kisbabát megcirógatta volna rendesen, de rászóltunk, igy csak szépen simogatta...tetszett neki...lehet azt hitte, hogy játékbaba...pedig még sirt is kicsit az elején :)



A kis pocaklakóról csak annyi hirem van, hogy 15-én megyek dokibácsihoz újból. Izeg mozog, kalapál sokszor, nagyon örülök neki!!! Már látszik kivülről a hasamon, ha nagyon focizik :)))

2 megjegyzés: