2010. december 13., hétfő

Ifi szülinappal

Négyen is vagyunk az ifiből, akik decemberben ünneplünk karácsonyon kívül még szülinapot is...erről emlékeztünk meg ma este az ifin.
Elhangzottak a 18, 21, 22, 29-es zsoltárok...kitalálhatjátok, hány évesek az ünnepeltek :)

Ime a képek:

 Az ifi...

 A torta...az angyalkás-gyertyás csokit vettük rá, a többik Immánuel "szaggatta" :)
A torta belül karamell torta volt, az almás változata...legegyszerűbb és legfinomabb torta, amit tudok... 5 kanál cukrot megégetünk egy 3 literes lábasban, és úgy forgatjuk a lábast, hogy az oldalára is folyjon. Amikor kihűlt a cukor, ráöntjük a már előre elkészített krémet: 5 tojást felverünk 5 kanál cukorral, 2 vaníliacukorral és 1 liter tejjel. Majd a krémre egy 5 tojásos barna piskótát teszünk, majd 180 fokon sütjük. Mikor teljesen kihűlt, akkor az edényből kiboríthatjuk, és tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük...a mai ilyen lett...

Az ünnepeltek...

Arról is szó volt, hogy az Úr Jézusnak is ebben a hónapban van a születésnapja, legalábbis a mi naptárunk szerint... :)

4 megjegyzés:

  1. en Annus tortanak nevezem mert anyukadtol kaptam a receptet. Kivanunk nagyon sok-sok boldog szulinapot neked, Isten aldasaval! Emlekszem amikor megkantaltunk a te elso karacsonyodon:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, Johanna, most már több helyen elterjedt az Annus torta név, itt Váradon Karamell tortának nevezik. Ez a legjobb torta, amit Édesanyámtól tanultam!!! Elsőnek van leírva a tortásfüzetembe :)
    És hát, igen, az első karácsonyom, meg a többi...emlékek...ez egy újabb bejegyzés lesz...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog Szulinapot Eniko!! Az ANNUSTORTA nalunk is kedvenc! En Johannatol kaptam a receptet, de mostmar tudom honnan ered...mindenesetre nagyon finom!!!:))) (toth anna)

    VálaszTörlés